Veteránky Allárové zlaté na MS


Akvabela Lucia Molnárová z Iuventy Bratislava si po zlate v sólach a kombinácii vybojovala v páre s Veronikou Strapekovou striebro v kategórii 20-29 ročných. V konkurencii 31 dvojíc rozhodcovia lepšie ohodnotili len mexické duo.

Dvojici synchroplavkýň Lívia a Lucia Allárové z ŠK Synchro Bratislava stačilo zdolať 10 párov, aby zvíťazila v kategórii 30-39 ročných. Účastníčky OH 2000 si tým zopakovali svoj úspech z majstrovstiev sveta Masters z roku 2006.

Bohatá žatva slovenských akvabeliek na majstrovstvách sveta vyvrcholí zajtrajším posledným dňom, kedy sú na programe súťaže tímov a trojíc.

Na práve prebiehajúcich ME v plaveckých športoch v Budapešti paradoxne Slovensko nemá medzi akvabelami žiadne zastúpenie. Po vynechaní vlaňajšieho svetového šampionátu v Ríme sólistka a bývalá duet partnerka Lucie Molnárovej Mária Dzureková vypustila celú sezónu a je otázne, či ju ešte uvidíme na vrcholných podujatiach. Tohtoročné seniorské majsterky SR v sólach a pároch sú vekom ešte juniorky a predstavia sa budúci týždeň na juniorských majstrovstvách sveta v americkom Indianapolise.

Výsledky duo 20-29
Výsledky duo 30-39